حجت الاسلام سید جواد نیاکویی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، به تبیین جایگاه مبلّغین در جامعه پرداخت و گفت: طبق اعتقاد شیعه، از سوی رسول مکرم اسلام(ص) أمر تبلیغ، به امامان(ع) واگذار شده و حضرات معصومین(ع) نیز به تربیت شاگردان در این خصوص پرداختند.
وی با اشاره به جایگاه اهمیت تبلیغ نزد معصومین علیهمالسلام افزود: علماء و روحانیون نیز طبق دستورات امامان شیعه، وظیفه سنگین و خطیر تبلیغ را عهده دار می باشند و همچون اُسوه های دینی خود، متحمّل سختی های فراوان شده اند.
این پیشکسوت تبلیغی جایگاه روحانیون مبلّغ، را همچون پزشکی، دانست که به درمان بیمار می پردازد، البته آنان نه فقط به درمان روح، بلکه جسم را نیز درمان میکنند چون خیلی از بیماری های جسمی، ناشی از بیماری روحی است.
حجت الاسلام نیاکویی به شیوه تبلیغ مؤثر از سوی مبلّغان پرداخت و افزود: مبلّغ در تبلیغ خود نباید از اصطلاحات علمی خاص، استفاده کند، چون ممکن است عموم مردم که در آن محفل حضور دارند با این اصطلاحات آشنایی نداشته باشند.
وی به لزوم رعایت تقوا از سوی مبلّغین اشاره کرد و گفت: مبلّغین همان گونه که خود، تقوای الهی را رعایت میکنند، باید در تبیین فعلِ واجب و نیز ترک محرّمات، به مردم کوشا باشند.
حجت الاسلام نیاکویی، در توصیه به مبلّغین گفت: روحانیون در تبلیغ خود از روایات مستند و صحیح استفاده کنند و از بیان روایتی که برخی از رُوات آن از حیث سندی دچار مشکل هستند، خودداری ورزند.
امام جماعت مسجد امام حسین(ع) رشت ادامه داد: مبلّغین، در بیان مطالب، نوآوری داشته باشند و متناسب با فهم شنوندگان سخن بگویند.
وی با اشاره به انتشار احکام شرعی از سوی روحانیون در بین مردم اظهار داشت: مبلّغین و مخصوصاً ائمه جماعات در مساجد، احکام شرعی را با بیانی شیوا گفته و هر جا که لازم باشد به صورت عملی نیز حکم شرعی را آموزش دهند.
گفتنی است: «حجت الاسلام نیاکویی در سال 1310 درخانوادهای روحانی در شهر قم متولد شده و تحصیلات حوزوی خود را از شهر رشت شروع کرده و در شهرهای مقدس نجف و قم ادامه تحصیل داده است.
وی که از روحانیون پیشکسوت عرصه تبلیغ در استان گیلان می باشد، هم اکنون امام جماعت مسجد امام حسین(ع) شهر رشت را عهدهدار میباشد و بیش از سی سال است در این مسجد به فعالیت می پردازد».